Belgische stripauteurs

België heeft een rijke geschiedenis van stripverhalen en een aantal van de meest invloedrijke en gerespecteerde stripauteurs ter wereld zijn afkomstig uit dit land. Van de klassieke striphelden tot de moderne graphic novels, Belgische stripauteurs hebben een indrukwekkend oeuvre opgebouwd en een belangrijke bijdrage geleverd aan de stripwereld.

Een van de meest beroemde Belgische stripauteurs is Hergé, de schepper van de beroemde stripreeks “Kuifje”. Hergé, wiens echte naam Georges Remi was, begon zijn carrière in de jaren 1920 en creëerde de avonturen van de jonge reporter Kuifje, die bekend stond om zijn heldhaftige daden en nauwkeurige onderzoeksjournalistiek. De stripreeks werd een wereldwijde sensatie en werd vertaald in meer dan 80 talen. Hergé wordt vaak beschouwd als een van de grootste stripauteurs aller tijden.

België is ook de thuisbasis van een aantal andere beroemde stripauteurs, zoals Willy Vandersteen (Suske en Wiske), André Franquin (Gaston Lagaffe) en Marc Sleen (Nero). Deze auteurs hebben elk hun eigen unieke stijl en hebben een blijvende indruk achtergelaten op de stripwereld. In recentere tijden hebben Belgische stripauteurs ook bijgedragen aan de groei van de graphic novel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.