Anne Barnetson op CustomerServiceWolf.com

_106083999_areyouopen

De Australische Anne Barnetson werkt in een boekhandel, en tekent een strip over haar ervaringen. Ze heeft het over kinderen die moeilijk doen, klanten die om heel obscure boeken vragen, of gewoon lomperiken.

De reeks is haar manier om het van zich af te zetten.

Ze tekent Customer Service Wolf op Tumblr en Instagram.

Alle personages zijn dieren. De boekhandelaar is een wolf en de klanten zijn meestal konijnen, vogels en andere beestjes die voor een wolf doorgaans prooi zijn. Er wordt dan ook al eens een klant opgegeten.

Anne Barnetson kreeg het idee toen ze met een goede vriendin in een boekhandel werkte waar ze bijnamen hadden. Zij heette “Flying Wolf” en de vriendin was “Black Wolf”. En ze vroeg zich af of het amusant zou zijn als echte roofdieren in een winkel werkten en irritante klanten gewoon konden opeten.

De eerste strip tekende ze voor haar vriendin in 2012, over een wolf en een konijn dat niet kon beslissen. En dat was de ontsteking voor een hele reeks verhaaltjes gebaseerd op haar ervaringen als boekhandelmedewerker. De personages zijn verzonnen, maar er zijn wel enkele vrienden en collega’s die af en toe in de strip optreden.

Een van haar collega’s vertelde over haar eerste shift in een boekhandel, toen een klant een boek zocht, en alleen maar kon zeggen dat het oranje was. “Gewoon een groot oranje boek,” zie ze. Net zoals platenhandelaren wel eens wordt gevraagd om “dat mooie liedje dat je tegenwoordig altijd op de radio hoort.”

Animal Lecteur is een Franse strip over een boekhandelaar, maar daarin zijn de personages mensen.

De afbeelding is van Anne Barnetson op CustomerServiceWolf.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.