K3 nu ook als stripverhaal

K3-1

Een grote liefhebber zijn we er niet van, maar we moeten tegelijk toegeven dat wij niet het doelpubliek zijn, en dat ze wel het Vlaamse striplandschap in leven houden: reeksen gebaseerd op bekende figuren.

Sommige daarvan worden een groot succes. FC De Kampioenen kreeg zelfs een spin-off met Vertonghen & Co., en De Buurtpolitie bewees dat het nog altijd kan: een nieuwe reeks lanceren.

Andere werden een mislukking, zoals de reeks over Kim Clijsters, De Pfaffs, en andere waarvan ik de titel ben vergeten (ha ja, ze waren immers geen succes, hoe kan ik ze dan kennen? Lezers die ze wél kennen worden uitgenodigd om in de commentaren titels te posten op basis van BV’s die het niet maakten).

Na het recente succes met De Buurtpolitie lost Standaard Uitgeverij een waarschuwingsschot met het eerste deel van de nieuwe reeks K3. Tekenaar Dirk Stallaert en scenarist Bruno De Roover zijn hieraan medeplichtig.

Helemaal nieuw is het overigens niet. Er verscheen al eerder 17 delen van een reeks over het zingende trio, nl. De avonturen van K3. Die liep van 2000 tot en met 2008.  Toen waren de schuldigen Roelens (Patriek) en Ruysbergh (Jan).

Daarmee was het niet afgelopen, want in 2009 werd het nog eens geprobeerd met De nieuwe avonturen van K3, het product van een allegaartje van scenaristen en tekenaars, maar het tweede deeltje in 2010 was ook het laatste. Toen werken eraan mee: Charel Cambré [tekeningen] / , Isabelle van Laerhoven [kleuren], Jan Ruysbergh [scenario] /, Pol Vierset [inkter] en Sarah Menheere [kleuren], zo’n beetje de usual suspects van de Vlaamse strips.

De avonturen van K3 ligt al in de winkel. De nieuwe reeks lijkt op een iets ouder publiek te mikken dan de twee vorige reïncarnaties, en is eigenlijk een spin-off van de tv-reeks..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.