Dan Cooper integraal

dan-cooper-integraal

In december 1954 vloog een nieuwe pilotenheld door het luchtruim: Dan Cooper.
Hij scheurde door de pagina’s van het stripweekblad Tintin – Kuifje, waarvan de redactie jaloers naar het succes van Buck Danny in Spirou – Robbedoes had gelonkt.

 

220px-albert_weinberg_img_3090

Dan Cooper kwam uit het brein van Albert Weinberg, een man die niet voorbestemd leek om een carrière als stripauteur uit te bouwen: hij had namelijk rechten gestudeerd.
Zijn reeks was echter populair genoeg om 41 albums te tekenen, die ook allemaal in het Nederlands werden uitgegeven.
Aangezien de uitgevers tegenwoordig zorgvuldig omgaan met hun patrimonium, krijgt ook de reeks Dan Cooper integrale edities.
Drie albums worden in één boek gebundeld, gebonden, met een korte inleiding die ons wat meer vertelt over de achtergrond van de reeks.
Omdat het eerste deel, De blauwe driehoek, al dateert van 1957, besloot de uitgeverij om alle teksten na te lezen en te corrigeren.
Dan Cooper Integraal 1 bevat De blauwe driehoek, De meester van de zon en De muur van de stilte. Dat is 180 pagina’s leesplezier gedurende een kennismaking met de verbazende innovatieve toestellen waarmee testpiloot Dan Cooper zijn avonturen heeft beleefd, en heel vaak zijn leven heeft gewaagd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.