Rork 0: De Geesten, samen in 1 deel met Rork 1 tot en met 3

strips, stripverhaal, stripreeks, andreas, rork, de geesten, fragmenten, doorgangen, het kathedralenkerkhof, rork-bundelEr is eindelijk nieuws van het Rork-front.
We herhalen hieronder het volledige persbericht van Sherpa:

[begin persbericht] De eerder aangekondigde luxe zwart-wit Rork-bundelingen gaan niet door. We waren al begonnen met de productie van de eerste bundeling (Rork Fragmenten & Doorgangen), toen bleek dat Lombard Frankrijk gekozen had voor een integrale herdruk van Rork in groot formaat hardcover. Omdat de serie ook gemaakt is voor kleur en daarin veel beter tot zijn recht komt, is door ons gekozen voor een identieke uitgave. Rork zal dus ook in het Nederlands verschijnen in twee bundelingen, met nieuwe covers en veel extra’s!
De eerste bundel bevat Rork 0: De geesten (een schitterend getekend en prachtig ingekleurd nieuw avontuur van Rork!!!) + alle korte verhalen + Rork 1 (Fragmenten), 2 (Doorgangen) en 3 (Het kathedralenkerkhof)). Ongeveer 220 pagina’s. Prijs: € 39,95.
Door de samenwerking met Lombard kunnen we de Nederlandse lezers nu een prachtige bundel op luxe formaat aanbieden met vier complete albums (plus extra’s), voor de prijs van 1 zwart-bundeling zoals we die oorspronkelijk gepland hadden! Dat lijkt voor iedereen een goede deal!!
De eerste bundel verschijnt begin september. De tweede bundel (die de overige verhalen bevat) verschijnt in 2013.
Behalve als onderdeel van de integrale bundel zal Rork 0 ook als los album in het Nederlands verschijnen, in januari 2013. Op verzoek van Andreas verschijnt deze editie bij Sherpa in zwart-wit en op groot formaat, met tevens alle extra’s (in kleur) die bij het album horen… Dit album verschijnt op hetzelfde formaat als de integrale Cromwell Stone en Blueberry. De verwachte verkoopprijs is € 34,95.
[einde persbericht]

Dus: er is niet én een aparte kleurenuitgave, én een aparte z/w-uitgave, al is er dus wél een aparte z/w-uitgave.
De prijs van de kleurenbundels is goed, maar een beetje sneu voor bij wie alleen maar deel 0 ontbreekt. Een aparte deel 0 had waarschijnlijk c. 20 euro gekost.
Overigens wordt ook vermeld dat die eerste Rork-bundel “alle korte verhalen” bevat, maar wat daarmee precies wordt bedoeld, weet ik niet. Rork 1 en 2 zijn van oorsprong immers korte verhalen, maar er waren ook nog enkele andere korte dingetjes, zoals bijv. “De vergetenen” en “De redder uit het krijt”.

5 gedachten over “Rork 0: De Geesten, samen in 1 deel met Rork 1 tot en met 3

 1. Er komen al veel reacties op los. Het is duidelijk dat hier op gewacht werd.

  Like

 2. Die korte verhalen zijn “alle kortverhalen uit het weekblad Kuifje”.
  Volgens mij zijn dat “De vergetenen” en “De redder uit het krijt”.

  Like

 3. De Andreas-fans beginnen los te komen, zo te zien. En het is met Rork dat Andreas pas echt was doorgebroken, dus daar is wel iets van te verwachten.

  Like

 4. Onverwachts en belangrijk nieuws: de bundel met Rork 0, 1, 2, 3 en de losse verhalen bevat Rork 0 niet in kleur, maar in z/w!
  De kleurenversie van Rork 0 zal bij Sherpa los verschijnen.
  Dat is het gevolg van de beslissing van de Franse uitgever om Rork 0 niet in kleur in de Franse bundel op te nemen.
  De Nederlandse en Franse edities worden nl. tegelijk gedrukt.

  Like

Reacties zijn gesloten.