Capricornus 15: New York (2)

dyn008_original_600_791_jpeg_2593724_36f44be86b7c3222955913e1f907b2ea.jpg

Capricorne werd veel geplaagd, maar dat deel 15 toch verschijnt weten we nu wel zeker.

Hier al een trailer van de eerste pagina’s van Capricorne 15

Dit is dus zeker het moment om te bestellen bij uitgeverij LeLombard. Denk eraan: het zal lange tijd alleen in het Frans verkrijgbaar zijn. Er wordt geen uitgave in een andere taal verwacht.

7 gedachten over “Capricornus 15: New York (2)

 1. Het boek ligt eindelijk bij mij op tafel. Sterker nog: het is zelfs al uitgelezen!
  Het is een stuk beter dan het vorige, C14, L’Opération
  L’Opération was erg statisch en iets voor liefhebbers van nachtmerries. Er werd veel uitleg gegeven, maar het verhaal ging niet erg vooruit. Wat wil je, als je hoofdpersoon vastgebonden ligt voor een operatie?
  New York is anders: er zit veel meer actie in, o.a. door Ash Grey die terugkeert, maar het belangrijkste is misschien nog dat de hoofdplot weer vooruitgaat.
  Qua tekenwerk is dit ook verrassender dan het vorige deel. De kwaliteit is hetzelfde, maar de beelden zijn boeiender.

  Like

 2. Mmmmm…. (een echte stripoverdenking!) ik weet het niet. Ik vond C14 ook wel weer erg sterk omdat er toch wat meer achtergrondinfo gegeven werd, en dat was dan wel weer verhelderend voor de grote lijn. Ik heb C15 nu in mijn beperkte Frans gelezen. Het verhaal van de 2 New York’s die weer bij elkaar komen lijkt sterk, maar ik heb nog niet echt in de gaten hoe een en ander onstaan is (Hoe zijn Ash/voorbijganger in het ‘andere’ NY gekomen?). Overigens bedenk ik me nu dat de titel New (in zwart) York (in rood) ook de totale strip verbeeld.
  De discussie tussen Sippenhaft, Growth en … (ik kan even niet op de naam komen) heb ik ook nog niet tot me genomen. Wel grappig dat die dialoog ook met Wattman Worm begint… (het vertalen van zijn uitspraken is ook een leuke uitding. ag.).
  Maar om terug te komen bij C14/C15, beide hebben hun (vooral) sterke kant, Capricornus is en blijft zowel qua tekenwerk als verhaal een boeiende strip.
  … en oh ja… Wat bedoel je nu met die dame met bezem. Ik heb haar wel gevonden, maar wat moet mij aan haar opvallen???.
  Tot zover…

  Like

 3. Ash en de Voorbijganger zijn in het andere New York beland doordat ze toevallig in een van de gebouwendelen waren die in ht andere NY terechtkwamen.
  Die dame met de bezem: ik vond dat erg grappig: je ziet op de achtergrond dat iemand moet opdraaien voor de rommel die ze er van maken, terwijl ze eigenlijk min of meer tot de “helden” van het verhaal behoren.
  Nogal wat helden maken nogal wat rommel, in elk type verhaal, maar je ziet nooit wie dat achteraf allemaal moet opruimen.

  Like

 4. Ok, ik ben nog niet zover met vertalen dat ik dat ‘splitsen’ van NY uitgedokterd had. Is dan de verklaring dat ze aan een touw hangt niet zo simpel dat ze bij het splitsen ‘naar beneden’ viel? Ik heb uit mijn Franse lezing ook nog niet begrepen wanneer die splitsing nu heeft plaatsgevonden!Was die al een tijdje aan de gang (oorzaak bij de steen van Apocalypse) of gebeurt het pas als C. zijn naam in NY uitspreekt (voorspelling van de 3 oude dames).?? Ik moet nodig tijd vinden om aan de vertaling te gaan werken..!! dit zijn nog te veel vragen.

  Like

 5. Waarom ze preciés aan dat touw vasthangt, weet ik ook niet. Ze is in elk geval in het rode NY beland doordat zij in een van de gebouwendelen zat die in het gesplitste NY terechtkwamen. Maar hoe ze aan dat touw geraakt is? Geen idee.
  Ik denk dat we in de gaten moeten houden dat de Voorbijganger (Passager) een stuk van het gebouw van Cap in zijn laboratorium heeft. Komt ze uit dat deel? Dat zou me niet verbazen. Er is in elk geval iéts met de relatie tussen Ash en de Passager.
  In Cap14 duikt Ash ook op, en wat daarin wordt vertald is volgens mij iets dat de Ash uit C15 nog moet meemaken. Cap denkt eraan dat de chirurg hem had gewaarschuwd om niet met de tijd te knoeien. Daarom houdt Cap Ash volgens mij niet tegen als ze met de Passager meegaat: omdat Cap weet dat Ash nog in het verleden moet belanden.
  Dat klopt ook met het karakter van Ash: in C15 begint ze door de omstandigheden gewelddagig te worden. In C14 is ze veel kwaadaardiger. Dat is een latere fase in haar karakterontwikkeling.
  De relatie tussen het feit dat Cap zijn echte naam in NY uitspreekt, het samenvoegen van de steen, het splitsen van NY en het uitvallen van alle elektrische apparaten, is iets waarover Cap in C15 speculeert. Maar ik moet toegeven dat ik me niet precies herinner hoe het zat.
  Cap legt een verband tussen een puls uitgezonden door de steen op het moment van het samenvoegen ervan, en het uitvallen van de apparaten. Verder weet ik het niet.
  Dat zijn naam uitspreken onheil betekent voor de stad, betekent niet dat het onheil moet plaatsvinden op het moment dat hij zijn naam uitspreekt.

  Like

 6. Ik zit C14 nog eens na te lezen en wat zie ik! Het einde van C15 sluit naadloos aan bij C14 plaat 28. Daar zit dus dat knoeien met de tijd!!!

  Like

 7. Sensationeel nieuws, maar ook verrassend, verbluffend, verbazend en verstommend: na al het gedoe over het stopzetten van Cap bij LeLombard, blijkt dat de resterende albums van Cap zullen worden uitgegeven zoals voorzien: dus de volledige reeks, en niet de resterende 4 of 5 albums samengeperst in twee delen.
  En dat gebeurt bij uitgeverij… Le Lombard!
  Wat hadden ze daar dan eigenlijk in hun kop gekregen?
  Volgens de geruchten zou deel 16, Vue de près, begin 2012 verschijnen.

  Like

Reacties zijn gesloten.