Capricornus 15: New York

Capricornus15

De cover hebben we toch al!

New York zou al in oktober dit jaar verschijnen. Nogal wat liefhebbers hebben al een exemplaar besteld, zeker omdat vorig jaar bleek dat het moeilijk was om een deel te kopen na de officiële verschijningsdatum.

De cover van Capricorne 15: New York is op dezelfde manier opgebouwd als de covers van de eerste cyclus: een centrale figuur tegen een witte achtergrond.

Voorlopig verschijnt het album niet in het Nederlands. De eerste tien delen bestaan wel in het Nederlands, maar ik vermoed dat je ze alleen nog tweedehands kunt vinden. Het twaalfde deel was zonder tekst. Daar is dus geen vertaling voor nodig. Bovendien zijn voor de delen die nog niet in het Nederlands verschenen via Dossier Andreas vertalingen downloadbaar, maar zonder de tekeningen. Je kunt die vertalingen bijvoorbeeld afdrukken.

8 gedachten over “Capricornus 15: New York

 1. Het is tijd voor wat speculatie.
  De cover van New York baadt in het rood. Zelfs het tweede woord van de titel is in het rood gezet.
  Bovendien zagen we op de werktafel van Andreas (zie: “De keuken van Andreas” op deze blog) het album Het Geheim liggen, waar een geheimzinnige beschermer van Ash Grey een rode cape draagt.
  Wat zegt dat over die laatste cyclus?

  Like

 2. Met andere woorden: slaat het rood in New York terug op het rood van de cape van de geheimzinnige beschermer van Ash Grey uit Het Geheim?
  Zit er achter het Geheim NOG een geheim?
  Op de cover van C15 lijkt het in elk geval dat Ash Grey daar aan de touwen hangt te bungelen.
  In C14 werd ook al een onbekende kant van Ash belicht, en enkele uitgelekte platen uit C15 toen Ash in volle actie.

  Like

 3. Maar er is meer: als het eerste deel van de laatste cyclus teruggrijpt naar het laatste deel van de eerste cyclus, is het idee van Andreas dan om de laatste cyclus achterstevoren te laten teruggrijpen naar de eerste cyclus, zodat het laatste deel van de laatste cyclus verwijst naar het eerste deel van de eerste cyclus?
  En dus naar de komst van Capricornus in New York?
  En terugkeert naar het begin?
  Naar het nulpunt?
  De oplossing?

  Like

 4. Volgens mij boekhandelaar zou het wel eens januari 2011 kunnen worden voor Cap 15 ook echt in de winkels ligt.
  Niet verwonderlijk, als ze het pas in dec 2010 uitbrengen: een maand waarin nogal wat vakanties worden genomen.

  Like

 5. Slecht nieuws: Cap 15 wordt het laatste deel dat Le Lombard van Capricornus uitbrengt. Op zijn Twitter-account wekt Andreas de indruk dat het een beetje tegen de zin van LL zelf is, maar lage verkoopcijfers hebben hun daartoe gedwongen. Het voortdurende uitstellen van C15 beviel me al niet. Andreas twittert dat hij niet van plan is om de laatste 5 delen niet te maken. Eigenlijk is dat een interessante opmerking, want daardoor weten we nu zeker dat er in totaal 20 delen van C komen.
  Hij zegt ook dat hij van plan is om te zoeken naar een oplossing om ze uit te geven. Ik denk wel dat hij die zal vinden bij een kleinere, meer artistiek gerichte stripuitgever, zoals waar Arq verschijnt (Delcourt, Sherpa…). We blijven dus waarschijnlijk nog niet van Capricornus verstroken, maar het wordt wel uitkijken.
  Zodra ik nieuws heb, laat ik het jullie weten.
  C15 wordt in elk geval wel nog uitgegeven, en met Rork gaat LL ook door.

  Like

Reacties zijn gesloten.