Boekenbeurs te Antwerpen 2009: manga’s en strips

KanaOpBallonMediaKASSA20091030

De Boekenbeurs van Antwerpen wordt wel eens vergeleken met een Vlaamse kermis, maar dan met boeken in plaats van met bier en worsten.

Maar het heeft toch de gelegenheid om spul te vinden dat je anders moeilijk zult ontdekken.

Voor stripliefhebbers zijn er twee stands die je niet mag overslaan: die van Ballon Media (Hall 2, nr 205) en die van ’t Pinceel Stripverspreiding (Hall 1, nr. 115 & 126). Beide stands liggen eigenlijk dicht bij elkaar. Je kunt dus gemakkelijk van de ene naar de andere overwippen.

Bij Ballon Media vind je o.a. de stand van Kana. Ze hebben hun hele catalogus meegebracht. Dat levert een muur van manga’s op! Een ideale gelegenheid om in één keer een reeks volledig aan te schaffen, en daarna enkele dagen of avonden lekker door te lezen.

KaanOpBallonMediaREKKEN20091030b

Kana is een van de meest regelmatige uitgever van manga’s in het Nederlands, en de kwaliteit is hoog. Veel uitgevers stoppen eens een pootje in het water, maar trekken het snel weer terug.

Kana biedt de echte manga-ervaring: verhalen waar je volledig in kunt wegduiken, die urenlang boeiende werelden tevoorschijn toveren, en waarmee je vaak nog iets meekrijgt over Japan zelf.

2 gedachten over “Boekenbeurs te Antwerpen 2009: manga’s en strips

 1. Op een andere blog werd gemeld dat manga duurder wordt.
  Vanaf 1 januari 2010 stijgen alle prijzen van de Kana’s met één euro.
  Dus biedt de boekenbeurs van Antwerpen eigenlijk een gelegenheid om je reeksen aan de huidige prijzen aan te vullen.
  Ik zou er maar van profiteren (aangezien ik zelf alles al heb, heb ik er dus niets aan 😉 ).
  Omdat Kana daar met de hele catalogus staat, is het trouwens gemakkelijk ook, al kun je in de meeste boekhandels ook bestellen. Reken dan echter op een leveringstermijn van ongeveer 3 weken. Half december besteld, is dus zeker pas in januari ontvangen.

  Like

 2. Het zijn niet alleen de manga’s van Kana die duurder worden. Ook de manga’s van Glenat gaan de hoogte in, waarschijnlijk ook met één euro per deel, en ze waren al duurder dan die van Kana.
  Ik heb ondertussen ook gemerkt dat andere strips al een week of twee, drie effectief duurder zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.