Raoul Cauvin krijgt Grote Prijs 2008 Sint-Michiels

cauvinScenarist Raoul Cauvin ontving op zaterdag 11 oktober 2008 in het stadhuis van Sint-Gillis de Grote Prijs Sint-Michiels 2008 van het stripfestival van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Cauvin is een van de meest productieve humoristische scenarioschrijvers. Hij begon in 1960 bij uitgeverij Dupuis en werkte mee aan onder andere “Agent 212”, “De Blauwbloezen”, “Cupido”, “G Raf Zerk”, “Arme Lampil”, “De Psy”, “Sammy”, “Vrouwen in’t Wit”, “Cara en Calebas”, “Ramtamtam en Kierikilie”, “De paparazzi”, “Minnolt” en “Slemper en Slof”.

Ondanks die grote productie, slaagt hij er toch in om de reeksen van elkaar te laten verschillen. De humor in “De blauwbloezen” is door de goede documentaire achtergrond ervan en de aanpak van de karakters van de personages meer gericht op volwassenen, terwijl “Ramtamtam en Kierikilie” vooral een jeugdreeks was.

Er werden ook prijzen uitgereikt aan Charel Cambré en het duo Aouamri en Loisel.

Cambré ontving de prijs voor het beste album van een Nederlandstalige auteur voor de reeks Jump.

De prijs voor de beste tekeningen werd toegekend aan “Op zoek naar de tijdvogel: Het spreukenboek van de goden”, getekend door Mohamed Aouamri op scenario van Régis Loisel.

Bio- en bibliografie van Cauvin