Smurfen in Gent

nav_galleryHet is het jaartje van de stripvieringen aan het worden.

Niet alleen wordt Spirou dit jaar 70, maar ook de smurfen vieren hun verjaardag.

Om 5 uur vanmorgen hebben duizenden Smurfen Gent ingenomen. Bij hetkrieken van de dag verschenen er op tientallen plaatsen in de stad kleinewitte Smurfen. Honderden verraste Gentenaars namen de kleine plastiekenpoppetjes mee naar het werk of naar huis. Ze kunnen hun eigen Smurfdecoreren. De mooiste inzendingen winnen Smurfenprijzen.

De actie paste in de Euro Tour van de Smurfen die hiermee hun 50steverjaardag vieren. De komende maanden zullen de Smurfen ook andere Europesesteden innemen.

Dit weekend kunnen alle grote en kleine Smurfenfans in Gent eententoonstelling van de Smurfen bezoeken. Op het Sint-Baafsplein kan jezaterdag tussen 10u en 18u en zondag tussen 10u en 17u deSmurfententoonstelling gratis bekijken.

Meer hier

Een gedachte over “Smurfen in Gent

 1. Een beetje zoals in het weekend van 14 maart 2008 in Gent, vieren nu ook de smurfen dit weekend van 7-8 juni 2008 hun 50e verjaardag doordat duizenden blauwe mannetjes zich vanaf vandaag in alle hoeken van de stad verstoppen, en iedereen ze mee naar huis mag nemen en hen versieren om mee te doen aan een wedstrijd.
  Er is ook een verjaardagstentoonstelling in openlucht, op de place Saint-Lambert. De expositie is het werk van Hugues Dayez, biograaf van de smurfen, en vertelt het verhaal van de blauwe wezentjes.
  Dit weekend wordt ook de Grote Smurf onthuld die door zangeres Axelle Red werd ontworpen. Hij zal geveild worden en de opbrengst gaat naar Unicef.
  De Happy Smurfday kadert in de Euro Tour van de smurfen, die van januari tot oktober 20 Europese steden aandoen. Eerder was ook Gent al aan de beurt.
  Meer info op
  http://www.happysmurfday.com/

  Like

Reacties zijn gesloten.