Stripboekenbeurs Rijswijk 1 & 2 maart 2008

Op 1 & 2 maart 2008 wordt de jaarlijkse Stripboekenbeurs in de Evenementenhal in Rijswijk georganiseerd.

NK Striptekenen voor de Jeugd

Tijdens de Stripboekenbeurs zal ook nu weer de finale plaatsvinden van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd. Kinderen van 9 t/m 17 jaar kunnen zich kwalificeren voor een finaleplaats, door middel van het insturen van een zelfgemaakte strip. De vijf beste inzendingen per leeftijdscategorie mogen in de finale nog eenmaal hun kunsten vertonen. Meer info: http://www.nkstriptekenen.nl

Rijswijk Strip Publieksprijs 2008

De Rijswijk Strip Publieksprijs wordt ieder jaar uitgereikt op de Stripboekenbeurs aan een persoon of een organisatie die in het voorbije jaar verantwoordelijk was voor het meest opvallende stripnieuws of de meest opvallende prestatie op stripgebied.

De afgelopen maanden kon er via onze website iemand worden genomineerd voor de Publieksprijs. De vijf met de meeste nominaties dingen mee naar de Rijswijk Strip Publieksprijs 2008.

Bezoekers van onze website kunnen tot en met 21 februari 2008 hun stem uitbrengen op een van de genomineerden en zo bepalen wie de prijs op de Stripboekenbeurs in Rijswijk in ontvangst mag nemen.

De prijsuitreiking zal op zaterdag 1 maart 2008 rond 12.00 uur plaatsvinden.

De Rijswijk Strip Publieksprijs wordt gesponsord door R.E.Mind Creations uit Lelystad. De prijs bestaat uit een wit metaal beeldje ontworpen door Studio R.E.Mind Creations

De volgende personen en organisaties zijn genomineerd:

1- Marc Verhaegen: Michiel de Ruyter: een toepasselijk verhaal in het Michiel de Ruyterjaar. Behalve amusement (met spanning en humor) geeft dit verhaal ook kennis over onze zeeheld en over het vaak harde leven in die tijd. Een stukje geschiedenis dat niet gemist mag worden.

2- Eddy Paape: geboren in 1920, stond samen met Franquin, Will, Jije en Morris aan de basis van het succes van het weekblad Robbedoes. Hij werd bij het publiek bekend met strips zoals Jan Kordaat, Oom Wim, Flip Flink en later Luc Ori‘nt. Inmiddels is de heer Paape 87 jaar en nog steeds actief in de stripwereld. Hij signeert op vele stripbeurzen, er verschijnt nog regelmatig werk van hem en staat de fans altijd vriendelijk te woord. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze icoon van het stripverhaal de Strip Publieksprijs verdient!

3- Romano molenaar en jorg de vos: voor het opnieuw vormgeven en inkleuren van het nieuwste Storm album. In aanloop van het verschijnen van het nieuwe Storm album bezoeken zij erg veel stripbeurzen om mensen enthousiast te maken voor de nieuwe generatie van de Storm albums. Dit lukt hun erg goed, voornamelijk omdat ze erg veel talent hebben en niet te beroerd zijn zich onder de fans te mengen.

4- Henk Kuijpers: omdat hij er al meer dan twintig jaar in slaagt met Franka een zich nog steeds ontwikkelende strip van hoog niveau te maken. De vooronderzoeken die Henk doet voordat hij aan een nieuwe avontuur van Franka begint, vertaalt zich in zijn tekeningen. Deze zijn zo gedetailleerd, dat ze een kunstwerk op zich zijn. Bij het bekijken/lezen van de strip ontdekt men steeds nieuwe details. Daarom blijft de strip ook interessant en gaat niet vervelen.

5- Uitgeverij Silvester: In de afgelopen jaren heeft uitgever Silvio van der Loo een aantal sterke series ingekocht. Deze worden veelal in een mooie hardcover uitvoering uitgebracht, al dan niet met een luxe box wat ieders verzameling een mooi aanzien geeft. Op signeersessies tijdens beurzen en in zijn winkel is er ook meestal een tekenaar van die series aanwezig om er een mooie tekening in te zetten. We hopen dan ook van harte dat hij deze lijn de komende jaren doortrekt.

U kunt vanaf nu uw stem uitbrengen via info@stripbeurs.com.

Stripboekenbeurs Rijswijk
Zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008
Evenementenhal Rijswijk
Van 10.00 tot 17.00 uur
Meer informatie: http://www.stripbeurs.com

5 gedachten over “Stripboekenbeurs Rijswijk 1 & 2 maart 2008

 1. Op de Stripboekenbeurs in Rijswijk werden per leeftijdscategorie de beste vijf inzendingen gekozen voor het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd 2008 op zondag 2 maart 2008.
  De volgenden gaan door naar die finale:

  9 – 10 – 11 jaar
  Koen Ubels, Ede
  Susan van der Puijl, Hoofddorp
  Timmy Schelhaas, Den Haag
  Willemijn Rog, Gouda
  Patrick van Meijl, Someren

  12 – 13 – 14 jaar
  Femke Schaars, Baarn
  Ruben Postema, Oldekerk
  Bas Burghard, Amsterdam
  Sophie Slaats, Ede
  Koen Ahn, Eindhoven

  15 – 16 – 17 jaar
  Ming Ong, Tilburg
  Yannick Schueler, Soest
  Nathalie Lorier, Middelburg
  Emma Ringelberg, Dieren
  Coco Ouwerkerk, Arnhem

  Like

 2. Stripteken-icoon Eddy Paape heeft zaterdag 1 maart, tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk, de Rijswijk Strip Publieksprijs 2008 gewonnen. De afgelopen maanden konden stripliefhebbers stemmen op één van de vijf genomineerden. Van de honderden uitgebrachte stemmen gingen de meeste naar Eddy Paape. Uit handen van de winnaar van vorig jaar, Martin Lodewijk, ontving hij het metalen beeldje Paape werd geboren in 1920 en stond samen met Franquin, Will, Jijé en Morris aan de basis van het succes van het weekblad Robbedoes. Hij werd bij het publiek bekend met strips als Jan Kordaat, Oom Wim, Flip Flink en later Luc Oriënt. Inmiddels is Eddy Paape 87 jaar en nog steeds actief in de stripwereld.

  Like

 3. Op zondag 2 maart 2008, tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk, werden Koen Ubels (11) uit Ede, Femke Schaars (12) uit Baarn en Ming Ong (15) uit Tilburg verkozen tot de beste jonge striptekenaars van Nederland. Koen Ubels werd voor het tweede jaar op rij winnaar in de jongste categorie.
  Meer op http://www.nkstriptekenen.nl/

  Like

Reacties zijn gesloten.