Arq 10 – Tehos

arq 10 tehosAndreas introduceert regelmatig een nieuw element in zijn reeksen. Ook in Arq gebeurt dat. Daardoor lijkt het of hij je aan het lijntje houdt, maar…

Toen Capricornus 6: De aanval verscheen, dook daarin het Concept op. Dat Concept was een vereniging die in korte tijd de hele wereld veroverde.Ook dat leek uit de lucht te vallen, maar toen ik onlangs de volledige Capricornus-reeks herlas, bleek het Concept al in deel 3, Deliah, op te treden (één van de beste albums trouwens, en ook uitstekend los leesbaar).

In dat album zoekt een zekere Deliah naar ‘magische krachten’. Ze wil iets speciaals. Op een bepaald moment wordt er aangebeld, en wordt een pamflet overhandigd. Dat pamflet draagt het teken van het Concept.

In de daaropvolgende albums wordt het Concept o.a. besproken door de leden van Club ’29.

Dat was ik volledig vergeten toen C6 Aanval verscheen.

Andreas stopt er af en toe details in, die hij pas enkele albums later uitwerkt.

In ‘De fantastische werelden van Andreas’ verklaarde hij, dat hij graag iets uitwerkt. In Rork – Doorgangen verdwijnt Rork een kort moment uit het gezicht van zijn pleegouders. Andreas vroeg zich af: wat zou er toen gebeurd zijn? En dat is een scène geworden in Rork 7: Terugkeer.

Dat kan ook gebeurd zijn met het Concept, maar ik betwijfel het.

2 gedachten over “Arq 10 – Tehos

  1. Momenteel staat onze Andreas-blog op de 4e plaats in de lijst van de “Beste nieuwe blogs van de week”.
    Dank aan iedereen die ons bezoekt.

    Like

  2. Je hebt een mooi plaatje bij het artikel, maar dit gaat over Capricornus, en niet over Arq.

    Like

Reacties zijn gesloten.