Nieuws: Arq 10 – Tehos & Quintos

arq 10 tehosEindelijk “Arq 10 – Tehos” te pakken gekregen. Daarvan volgt op deze blog binnenkort een verslagje.
Het is moeilijk om iets te zeggen over “Tehos”, omdat het duidelijk een fragment is van het geheel van de reeks “Arq”. Het leest vlot, Andreas doktert weer een nieuwe tekenstijl uit, en er worden enkele puzzelstukjes toegelicht. Maar er worden ook weer enkele nieuwe stukjes bijgevoegd.

quintosHet lijkt dat Quintos in het Nederlands al is uitgeput. Dat vertelden ze me tenminste in één winkel. Wie het album nog niet heeft, raad ik toch aan om het uitdrukkelijk te vragen. Misschien is het hier of daar nog te krijgen, of misschien heeft uitgeverij Sherpa toch nog enkele exemplaren.

7 gedachten over “Nieuws: Arq 10 – Tehos & Quintos

 1. Jullie zijn snel teruggekeerd. Hier voortdurend ‘dank je’ zeggen wordt idioot, natuurlijk. Ik kom liever nog eens bij jullie langs.

  Like

 2. Amaai ben hier beginnen lezen, en zou nog veel meer willen lezen, maar met die twee sloebers van mij lukt het precies niet zo goed, ik zal maandag eens moeten terugkeren als ze op school zitten!
  Zal ook eens naar de andere blogs gaan zien dan!

  Liefs en groetjes,
  inge

  Like

 3. Is het niet zo dat hij je in Arq gewoon aan het lijntje houdt? Hij lost een stukje van de puzzel op, en doet er weer een bij. Kan hij zo niet eeuwig blijven doorgaan?

  Like

 4. Het lijkt misschien of hij je aan het lijntje houdt, maar…
  Toen Capricornus 6: De aanval verscheen, dook daarin het Concept op. Dat Concept was een vereniging die in korte tijd de hele wereld veroverde.
  Ook dat leek uit de lucht te vallen, maar toen ik onlangs de volledige Capricornus-reeks herlas, bleek het Concept al in deel 3, Deliah, op te treden (één van de beste albums trouwens, en ook uitstekend los leesbaar).
  In dat album zoekt een zekere Deliah naar ‘magische krachten’. Ze wil iets speciaals. Op een bepaald moment wordt er aangebeld, en wordt een pamflet overhandigd. Dat pamflet draagt het teken van het Concept.
  In de daaropvolgende albums wordt het Concept o.a. besproken door de leden van Club ’29.
  Dat was ik volledig vergeten toen C6 Aanval verscheen.
  Andreas stopt er af en toe details in, die hij pas enkele albums later uitwerkt.
  In ‘De fantastische werelden van Andreas’ verklaarde hij, dat hij graag iets uitwerkt. In Rork – Doorgangen verdwijnt Rork een kort moment uit het gezicht van zijn pleegouders. Andreas vroeg zich af: wat zou er toen gebeurd zijn? En dat is een scène geworden in Rork 7: Terugkeer.
  Dat kan ook gebeurd zijn met het Concept, maar ik betwijfel het.

  Like

Reacties zijn gesloten.